Connect with us

3 băuturi matinale care îți prelungesc viața

Articole

3 băuturi matinale care îți prelungesc viața

3 băuturi matinale care îți prelungesc viața

Ceea ce torni în ceașcă în fiecare dimineață are impact asupra duratei de viață. Și nu, nu e vorba nici de sucuri proaspete de fructe, nici de cocteiluri magice de legume. Sunt băuturi banale, care au însă proprietăți minunate în organism.

Cafea

Studiile arată că persoanele care consumă cafea moderat trăiesc mai mult. Un studiu recent a monitorizat obiceiurile de consum a peste 300.000 de subiecți,timp de 30 de ani. Rezultatele,publicate într-o revistă științifică,arată că subiecții care consumeau cafea zilnic,în cantități moderate,prezentau risc mai scăzut de maladii cartiovasculare și de afecțiuni neurologice. Explicațiile cercetătorilor:cafeaua conține o varietate de antioxidanți care protejează organismul și au efect antiîmbătrânire. Concentrația de cafea din antioxidanți ar fi mai mare chiar decât cea din multe legume și fructe.

Ceai

Ceaiul verde,arată studiile,scade riscul de moarte prematură și incidența bolilor cardiovasculare. Un studiu japonez recent a arătat că subiecții care beau mai mult de 5 căni de ceai verde pe zi prezintă mai puține riscuri de infarct,atac vascular cerebral și de boli respiratorii. Un alt studiu arată că un consum regulat de ceai verde scade mortalitatea din alte cauze decât cele de natură cardiovasculară cu 24 %. Acest ultim studiu a avut peste 130.000 de subiecți cu vârste între 18 și 95 de ani. Ingredientele magice din ceaiul verde sunt tot antioxidanții. Și alte tipuri de ceai sunt benefice pentru sănătate.

Apa

Dacă nu îți place să bei cafea sau ceai la micul dejun, bea apă, susțin cercetătorii. Un pahar mare cu apă,în care ai adăugat puțină zeamă de lămâie,aduce mari beneficii organismului. Apa stimulează funcția renală,sistemul digestiv și echilibrează nivelul fluidelor din corp. Cei care beau 5 pahare cu apă pe zi prezintă un risc mai mic de a face infarct,comparativ cu cei ce beau doar două pahare cu apă,arată un studiu american.

Sanatate si voie buna!

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Articole

To Top
%d blogeri au apreciat: