Connect with us

Este ficatul de pui o sursă de fier sau de toxine nocive pentru sănătatea noastră?

Articole

Este ficatul de pui o sursă de fier sau de toxine nocive pentru sănătatea noastră?

Este ficatul de pui o sursă de fier sau de toxine nocive pentru sănătatea noastră?

Este ficatul de pui o sursă de fier sau de toxine nocive pentru sănătatea noastră?

Ficatul este o sursa excelenta de fier, in 100 de grame de ficat gasindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursa foarte bogata de zinc si seleniu, minerale cu rol important in stimularea imunitatii.

Ficatul de pui contine o cantitate mare de vitamina B12. Aceasta ajuta la producerea globulelor rosii si, in general, previne anemia.

Asadar, este destul de importanta ca ficatul de pasare sa nu lipseasca din dieta copiilor. Pentru o mai buna asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci cand mancam ficateii de pui sa ii stropim cu putina zeama de lamaie. Vitamina C din lamaie stimuleaza asimilarea fierului din ficat.

Imbunatateste vederea

Ficatul de pui este si o sursa extraordinara de vitamina A, care protejeaza si imbunatateste vederea.

De aceea, persoanelor care au probleme cu vederea le este recomandat consumul de ficat de pasare.

Previne aparitia cancerului de colon

Acid folic este o alta substanta care se afla din abundenta in ficatul de pui. Acidul folic nu doar ca previne aparitia cancerului de colon, dar este recomandat si femeilor tinere si care folosesc anticonceptionale.

Mentine glanda tiroida sanatoasa 

Ficatul de pui abunda in Seleniu, un mineral care mentine nivelul de Iod necesar bunei functionari a glandei tiroide.

Mentine sanatoase tesuturile (Riboflavina/ vitamina B1 )
Descuamarea pielii din jurul gurii, a nasului sau buzele uscate sunt cauze ale carentei de vitamina B1. Riboflavina sau vitamina B1 este responsabila pentru buna reproducere, crestere si refacerea tesuturilor.

Mentine pielea, parul si unghiile sanatoase 

Principala misiune a proteinelor din organism este de a hrani parul, unghiile, pielea si muschii si sa le asigure un aspect sanatos.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că proprietăţile benefice ale ficatului sunt valabile doar în cazul animalelor crescute în condiţii „bio”, adică ferite de pesticide, hormoni de creştere sau alti compuşi chimici cu potenţial dăunător pentru organismul uman.

Cand devine toxic:

”În cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat. Au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot ameninţa sănătatea umană.

Aşadar, dacă nu cunoaşteţi proveninenţa alimentelor pe care le cumpăraţi, ar fi mai bine dacă aţi evita consumarea acestui organ’’, spune nutriţionistul Adina Rusu.

Nu se recomanda:

De asemenea, nutriţioniştii consideră că persoanele cu hipercolesterolemie sau cele care suferă de gută ar trebui să evite consumul acestui aliment.

Cum alegem corect ficatul?

Doar 48 de ore. Este termenul de valabilitate al ficatului.

Ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro cu o nuanță bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisă, galbenă sau o nuanță foarte închisă nu merită să fie cumpărat, deoarece pasărea a fost bolnavă.

Acest produs poate fi contaminat cu salmonella sau Campylobacter – boli infecțioase care se pot transmite de la pasăre la om și provoacă slăbiciune, dureri de cap, ridicarea temperaturii până la 38 de grade, diaree.

Nici într-un caz nu cumpărați ficat de pui, pe suprafața căruia sunt vizibile pete verzi. Se recomanda consumul doar de ficat proaspat.

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Articole

Populare

To Top
%d blogeri au apreciat: