Connect with us

METEOROLOGII SUNT UIMITI! Doua vesti proaste de la ANM. Se intampla pe teritoriul Romaniei…

Articole

METEOROLOGII SUNT UIMITI! Doua vesti proaste de la ANM. Se intampla pe teritoriul Romaniei…

METEOROLOGII SUNT UIMITI! Doua vesti proaste de la ANM. Se intampla pe teritoriul Romaniei…

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018. În mijlocul iernii, vremea se încălzește obișnuit de mult în așa fel încât vom avea parte de temperaturi de primăvară, după cum rezultă din prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

De exemplu, în Banat, vor fi chiar și 11 grade până la începutul lunii februarie, în vreme ce temperaturile minime pe timpul nopții vor ajunge la minus 13 grade Celsius în mai multe regiuni din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, „Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 22 ianuarie – 04 februarie 2018”.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Banat
În următoarele trei zile, în Banat, valorile termice vor fi în limite normale, situându-se în medie la 2-3 grade. Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor ajunge, în medie, până la 10-11 grade.

În ultimele zile din interval se va resimți o scădere treptată a temperaturilor, cu aproape 3-4 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până miercuri, 24 ianuarie, când vor ajunge la -6 grade. Apoi, vremea se încălzește, iar din 31 ianuarie vor predomina valori pozitive, conform prognozei ANM.

O ușoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopți din intervalul de prognoză. Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârșitul primei săptămâni condițiile de precipitații vor fi reduse. În cea de a doua săptămână probabilitatea ca trecător și în general slab cantitativ să plouă va fi în creștere.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Crişana
Temperaturile maxime vor atinge în medie valoarea de 2 grade în următoarele trei zile.

Ulterior, vremea intră într-un proces de încălzire treptată până în data de 1 februarie. Maximele termice vor ajunge la 10 grade și va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată.

În următoarele zile se va răci ușor, dar, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade. Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineața zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie. După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua, iar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Transilvania
În primele 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime va fi între -2 și 0 grade, apoi va crește, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade.

Între 2 și 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menține sub pragul de îngheț pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în diminețile de 24 și de 25 ianuarie când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză și după data de 28 ianuarie, dar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Maramureş
Până în data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger. În intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie și 4 februarie.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Moldova
Vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în diminețile de 24 și de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii. În continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie și din nou, trecător, în cea de a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Dobrogea
Vremea se va răci până în data de 24 februarie, când media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioadă de încălzire semnificativă, iar cel mai cald va fi în primele zile ale lunii februarie când, în medie, maximele termice vor atinge 10…11 grade, iar minimele 3…4 grade. În ultimele zile de prognoză valorile termice vor scădea ușor.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Muntenia
După o ușoară scădere a valorilor termice diurne, în primele 3 zile de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10…11 grade. În ultimele două zile regimul termic diurn va fi în scădere ușoară.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopți vor fi între 24 și 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade și pe arii restrânse va fi ger, iar cele mai calde, între 2 și 4 februarie când media va fi ușor pozitivă.

Vor fi precipitații în prima zi de prognoză și din nou din data de 2 februarie. În restul intervalului condițiile vor fi reduse.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 în Oltenia
În prima zi de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la 1 grad în data de 24 ianuarie. Ulterior se va încălzi, astfel că până la sfârșitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade. În primele zile din luna februarie nu vor mai fi variații termice diurne semnificative. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheț, iar cel mai frig va fi între 24 și 26 ianuarie, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima și în ultimele trei zile de prognoză.

Prognoza meteo pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018 la munte
Vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Articole

Populare

To Top
%d blogeri au apreciat: