Connect with us

Ne asteapta o iarna grea. Ce avertismente transmit meteorologii pentru sezonul rece

Articole

Ne asteapta o iarna grea. Ce avertismente transmit meteorologii pentru sezonul rece

Ne asteapta o iarna grea. Ce avertismente transmit meteorologii pentru sezonul rece

Recent, meteorologii au analizat cum va fi vremea in aceasta iarna si se pare ca vestile nu sunt deloc bune! Ce ne asteapta in sezonul rece?

Elena Mateescu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, a fost invitata la Antena 3 Live pentru a oferi mai multe detalii despre iarna care vine, dar si despre efectele incalzirii globale ce afecteaza inclusiv Romania.

„In Romania, vom avea veri din ce in ce mai calduroase si mai secetoase. Dar, acele perioade de seceta alterneaza cu perioade cu precipitatii excedentare. Chiar si toamna inregistram perioade de inundatii. Incalzirea globala nu inseamna doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.

Cum vor fi iernile in Romania

„Fenomenele de tip supercelula vor fi specifice in special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamna si vorbim de alternante de perioade mai calduroase, urmate de perioade racoroase. Nu excludem sa avem precipitatii sub forma de ninsoare in zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit si despre perioadele de iarna.

„Au fost ani in care prima jumatate a iernii a fost mai calda, mai blanda, iar de la jumatatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol si caderi de zapada”.

Directorul ANM a subliniat ca Romania are inca un climat temperat-continental, chiar daca observam o prelungire a verilor si a iernilor, in ultimii ani.

Totusi, se pare ca va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol si ninsori abundente. Temperaturile vor scadea ingrijorator de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronuntat.

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Articole

To Top
%d blogeri au apreciat: