Connect with us

Porumbul- proprietati terapeutice multiple

Articole

Porumbul- proprietati terapeutice multiple

Porumbul- proprietati terapeutice multiple

Aztecii considerau ca boabele de porumb provin de la astrul zilei, care, in bunatatea sa, a facut sa ploua cu boabe de porumb necesare nevoilor zilnice ale omului.

Cu trecerea timpului, chiar daca porumbul s-a dovedit o planta ca oricare, nimeni nu a putut contesta latura divina a acestuia, sau mai exact, proprietatile curative. 

Intr-adevar, putine sunt gramineele care ofera atatea posibilitati terapeutice ca porumbul. „Medicamentele” se obtin atat din boabe cat si din matasea ori stiuletii plantei, fara boabe. Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati (85-90%), acizi monosaturati (mai ales oleic), polinesaturati – acid linoleic (circa 50%), saturati (10-12%), mai ales palmitic si stearic, precum si urme de acid arahidic si miriotic. Este bogat in vitaminele A, B, C si E, precum si in saruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) si fibre.

Datorita bogatiei in fibre, porumbul regleaza tranzitul intestinal. Boabele de porumb sunt cel mai usor de procurat, fiind folosite si ca aliment. Se recomanda malaiul necernut (nu cel grisat!), care pastreaza mare parte din calitati.

Pe scurt, consumul de porumb poate fi descris prin urmatoarele beneficii: hraneste organismul cu substante nutritive, este medicament universal, lupta cu imbatranirea organismului, ajuta la functionarea sistemului nervos, a muschilor si a inimii, ajuta la productia de globule rosii, nu permite depunerea grasimii, da energie, regleaza tranzitul intestinal si poate preveni retentia apei in organism.

Porumbul fiert mai contine din belsug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia cancerului la plamani. Consumul de porumb scade de asemenea acumularea toxinelor in organism, reduce viteza de imbatrinire si de imbolnavire a organelor.

Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Articole

Populare

To Top
%d blogeri au apreciat: