Connect with us

5 tratamente de la bunici pentru Vitiligo!

Uncategorized

5 tratamente de la bunici pentru Vitiligo!

5 tratamente de la bunici pentru Vitiligo!

De multe ori am întâlnit persoane care aveau pe față pete albe ce semănau cu creta. Auzisem cândva că ele înseamnă o afecțiune cutanată și că aceasta s-ar numi vitiligo.

Potrivit specialiștilor în domeniu, vitiligo se manifestă atunci când melanocitele, celulele care produc pigmentul denumit melanina, responsabil de culoarea pielii, sunt slăbite sau distruse (mor).

Petele albe apar în diverse zone ale corpului, inclusiv în țesuturile ce căptușesc interiorul gurii și nasului (mucoase).

Boala poate fi prezentă la ambele sexe, iar originea etnică nu are nicio incidență asupra apariției ei. Totuși, persoanele cu pielea închisă la culoare sunt mult mai predispuse la vitiligo.

De asemenea, această afecțiune cutantă este mai frecventă la persoanele cu tulburări autoimune, cum ar fi hipertiroidismul, alopecia și animia pernicioasă.

Nimeni nu ar trebui să-și facă griji mari, deoarece împotriva vitiligo există remedii naturale propuse de multe ori de către bunicile noastre:

1.Curcuma și uleiul de muștar

Amestecați circa 5 lingurițe de pudră de curcuma cu 250 de ml de ulei de muștar. Aplicați amestecul pe zonele decolorate de două ori pe zi.

2.Busuiocul și lămâia verde

Frunzele de busuioc încurajează producția de melanină în piele. Amestecați câteva picături de exctract de frunze de busuioc cu suc de lămaie și aplicați pe zonele cu probleme. Acest tratament este foarte cunoscut ca fiind eficace în aproximativ 5-6 luni.

3.Apa și cuprul

Consumați apă conservată timp de o noapte într-un vas de cupru. Are efect stimulator asupra melanocitelor, ajutând astfel la creșterea producției de melanină.

Rezultatele nu apar imediat, de aceea practicați metoda până la dispariția petelor.

4.Semințele de psoralea

Puneți semințele de psoralea și tamarind (curmale indiene) în apă, lăsați-le 4 zile, apoi le uscați și le pisați, transformându-le într-o pastă. Aplicați pasta pe zonele albe timp de o lună de zile.

5.Semințele de ridichi

Pot favoriza regenerarea melaninei. Turnați câteva lingurițe de oțet peste pulberea obținută din semințe de ridichi. Veți obține o pastă care se aplică pe zonele afectate într-o perioadă de 6 luni.

Alte sugestii pentru vitiligo

Evitați expunerea preungită la soare, protejați corpul cu creme solare și purtați îmbrăcăminte de protecție când ieșiți din casă.

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top
%d blogeri au apreciat: