Connect with us

Gâtul înțepenit – 6 remedii naturiste

Uncategorized

Gâtul înțepenit – 6 remedii naturiste

Gâtul înțepenit – 6 remedii naturiste

Pentru a ameliora durerea pe care o experimentezi, masează regiunea afectată cu uleiuri esențiale. Pentru a redobândi flexibilitatea pierdută, exersează ușor mușchii rigidizați.

Această problemă poate fi însoțită și de alte simptome, cum ar fi dureri de cap, disconfort la nivelul umerilor sau al brațelor, senzații de înțepătură, dureri insuportabile la nivelul gâtului sau chiar insomnie.

Din ce motive putem avea gâtul înțepenit?

Durerea poate surveni în orice moment, însă poate să dispară la fel de subit. Dacă ai gâtul înțepenit în mod frecvent (de mai multe ori pe parcursul unei luni) și durerea nu dispare în termen de câteva zile, cel mai probabil suferi de torticolis cronic și ai nevoie de îngrijire medicală.

Care sunt motivele pentru care putem avea gâtul înțelenit? Printre cauzele posibile se numără:

  • Entorse sau leziuni musculare
  • O postura a corpului deficitara
  • Menținerea aceleiași poziții timp de mai multe ore (în special dacă este vorba despre statul pe scaun)
  • Stres
  • Tensiune
  • Somn deficitar
  • Forțarea gâtului să susțină greutate sau mișcările bruște
  • Ridicarea de greutăți

Poți avea gâtul înțepenit din cauza unor anumite probleme medicale ce necesită îngrijire imediată. Printre acestea se numără meningita și hernia de disc. Este esențial să nu ignori asemenea simptome, în special dacă durerea și disconfortul pe care le experimentezi sunt foarte intense.

6 remedii naturiste pentru gâtul înțepenit

După cum am menționat anterior, torticolis este o afecțiune care poate fi atât moderată, cât și intensă (cronică). În cea de-a doua situație, nu vei fi capabil să-ți îndoi gâtul fără a experimenta dureri intense. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva remedii utile pentru a trata torticolisul.

Masaje

Dintre toate remediile naturiste împotriva torticolisului pe care le avem la dispoziție, acesta este cu siguranță cel mai popular. Poți fie să apelezi la serviciile unui profesionist, fie să rogi un apropiat să-ți maseze gâtul.

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, folosește uleiuri esențiale. Nu este nevoie să mergi la cumpărături—orice ulei pe care îl ai la îndemână este bun, inclusiv cel de măsline sau de migdale.

 Încălzește ușor uleiul pe aragaz sau în cuptorul cu microunde, dar ai grijă să nu-ți arzi pielea atunci când îl aplici. Căldura și mișcările de masaj pot destinde orice mușchi, inclusiv pe cei din regiunea gâtului.

Ia câteva picături de ulei (dacă vrei să utilizezi unul esențial, optează pentru cel de levănțică sau de rozmarin) și masează-le direct pe regiunea afectată. Folosește mișcări circulare și aplică o presiune ușoară. Acest masaj îți va relaxa mușchii și va îmbunătăți circulația sanguină în regiunea respectivă, reducând rigiditatea în doar câteva minute.

Căldură

Căldura este un remediu excelent dacă ai gâtul înțepenit. Poți să-ți faci un dus cald și să lași apa să-ți curgă pe gât, să uzi un prosop cu apă fierbinte și să-l folosești ca o compresă sau chiar să folosești o pernă electrică.

Dacă nu ai niciuna dintre aceste variante la dispoziție, încălzește o pătură sau un alt obiect asemănător în cuptor (ai grijă să nu te arzi) și înfășoară-ți gâtul cu acesta. Unul dintre cele mai utile obiecte care pot fi încălzite în cuptor și apoi aplicate pe gât sunt pernele umplute cu orez sau semințe.

Sare Epsom

Băile cu sare Epsom sunt un alt remediu util dacă ai gâtul înțepenit. Această sare este bogată în magneziu, element ce îmbunătățește circulația sângelui și are abilitatea de a reduce tensiunea musculara.

Umple cada cu apă caldă și adaugă o mână de sare Epsom. Imediat ce sarea s-a dizolvat, scufundă-te în apă până la gât. Acest remediu te va ajuta să te relaxezi și să te destinzi.

Oțet de mere

Oțetul de mere oferă numeroase beneficii pentru sănătate. În ceea ce privește durerile musculare această băutură are abilitatea de a reduce inflamațiile. Udă o cârpă cu oțet de mere și aplic-o pe gât asemenea unei comprese. O altă variantă este să freci regiunea afectată cu oțet.

Ridichi

Taie câteva felii de ridiche crudă și aplică-le pe regiunea afectată. Lasă-le să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă caldă. Acest remediu este foarte calmant, revigorant și necostisitor.

Exerciții fizice

Deși torticolisul presupune că nu-ți poți mișca gâtul (atât din cauza durerii, cât și din cauza fricii), este esențial ca mușchii tăi să-și recapete flexibilitatea. Încearcă să efectuezi exerciții ușoare care nu presupun mișcări bruște și nu te forța dacă experimentezi o durere excesivă.

Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

Populare

To Top
%d blogeri au apreciat: