Connect with us

România urmează să fie lovită de un fenomen meteo extrem. Pregătiți-vă peste 2 zile

Uncategorized

România urmează să fie lovită de un fenomen meteo extrem. Pregătiți-vă peste 2 zile

România urmează să fie lovită de un fenomen meteo extrem. Pregătiți-vă peste 2 zile

Cerul va fi mai mult noros, pe arii restrânse în sud și în vest vor fi precipitații slabe predominant sub formã de ploaie ziua, apoi și ninsori sau lapovițã, iar în regiunile estice izolat va fulgui. Vor fi condiții de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla în general slab până la moderat, cu intensificãri mai ales noaptea în sud, în sud-est și în zona montanã. În zonele joase pe spații extinse va fi ceață.

Astăzi -3/7

Vremea va continua sã se rãceascã îndeosebi în regiunile intercapatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri și în zona montanã.

Sâmbătă-4/5

Vor fi înnorãri în majoritatea zonelor, mai persistente în sud și sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță.

Duminică-4/4

Cerul va fi mai mult acoperit și vor fi posibile trecãtor ploi slabe sau burnițã. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri (12 ianuarie)

Valorile termice vor scãdea uşor în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitaţii slabe, mai ales în regiunile sudice, predominant sub formã de ploaie în prima parte a zilei, apoi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales noaptea în sud, în sud-est şi în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Sâmbătă (13 ianuarie)

Vremea se va rãci în toatã ţara, chiar accentuat în centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -12 şi -2 grade. Cerul va fi mai mult noros ziua în regiunile extracarpatice şi va prezenta înnorãri temporare în restul timpului şi al teritoriului. Se vor semnala precipitaţii pe arii restrânse, predominant sub formã de ninsoare în sud, est şi centru şi mai ales ploi în rest. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în jumãtatea sudicã a ţãrii si în zonele montane, cu viteze mai mari în masivele sud-vestice spulberând trecãtor zãpada.

Temperaturi în principalele oraşe:       

Bucureşti 3 precipitații

Craiova 4 precipitații

Timişoara 7 precipitații

Sibiu 5 nori

Suceava 4 nori

Galaţi 3 precipitații

Constanţa 6 precipitații

Cluj-Napoca 7 nori

Bacău 2 nori

Baia Mare 7 nori

Iaşi 3 nori

Oradea 7 nori

Reşiţa 5 nori

Piteşti 4 precipitații

Braşov 5 ninsoare

Ora la care răsare şi apune soarele

Soarele răsare: 7:58 Soarele apune: 16:56

Presiunea atmosferică: 1012 mmHg

Viteza vântului:   18 km/h (S-V)

Ce este indicat sa mancam Iarna

Nu este nevoie să consumăm mai multe alimente iarna. De fapt, e indicat să alegem ce mâncăm în funcţie de confortul de care avem parte (mersul cu autobuzul sau maşina personală, liftul, statul pe scaun la birou etc.) sau de efortul pe care îl depunem zilnic.

De obicei, iarna riscul de îngrăşare creşte considerabil din cauza alimentaţiei bogate în grăsimi şi sărace în legume şi fructe proaspete.

În plus, iarna ni se schimbă şi poftele, foarte mulţi optând pentru mâncăruri consistente, gătite şi, în special, pentru preparate calde, scrie realitatea.net

Nu este nimic rău în a manca astfel, dar e bine să diminuezi cantitatea alimentelor consumate.

GRĂSIMILE, ESENŢIALE. O alimentaţie sănătoasă este importantă şi pentru întărirea sistemului imunitar, şi menţinerea unui organism sănătos. Grăsimile au un rol deosebit, pentru că stochează energia şi reprezintă un factor imuno-stimulator împotriva frigului prin eliberarea de căldură, ajutând corpul să se adapteze la temperaturile scăzute.

De aceea, se spune că în perioada iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute, este indicat să avem un aport de calorii mai ridicat faţă de sezonul cald. Organismul consumă multă energie pentru a-şi păstra temperatura normală. Ca urmare, este bine să optezi pentru grăsimi vegetale şi animale de calitate. Cele mai bune grăsimi care pot fi consumate şi care contribuie la protejarea organismului sunt cele provenite din peşte (macrou, somn, crap, somon). Acestea contribuie şi la fluidizarea sângelui şi la vascularizarea organismului.

UN OU PE ZI. Este bine să avem o alimentaţie echilibrată, bazată în special pe legume cât mai proaspete şi bogate în proteine, cum sunt mazărea, fasolea şi lintea. Nu uita nici de fructe, precum compoturile sau fructele uscate, excelente pentru un organism sănătos datorită aportului mare în vitamine, minerale şi fibre.

E binevenit un ou pe zi, pentru că e bogat în proteine (cele din albuşul de ou se asimilează integral). Lactatele însă trebuie dozate cu multă atenţie. O felie de brânză la fiecare masă este suficientă în fiecare zi. Este indicat să ţii cont de modul în care este preparată brânza sau dacă ai consumat alte alimente care conţin deja acest produs. Supa este o mâncare foarte sănătoasa, de aceea, este bine să se consume în fiecare zi. Supele conţin apă caldă, care încălzeşte şi hidratează organismul, legume care asigură un aport de minerale şi vitamine, şi proteine din carne şi paste făinoase

 

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top
%d blogeri au apreciat: