Connect with us

Stirea acestei zile! Fostul Presedinte Ion Iliescu este…

Uncategorized

Stirea acestei zile! Fostul Presedinte Ion Iliescu este…

Stirea acestei zile! Fostul Presedinte Ion Iliescu este…

Despre starea de sănătate a fostului președinte al României, Ion Iliescu, s-au făcut numeroase speculații. Acum s-a aflat cum se simte acesta de fapt.

Ion Iliescu n-a mai apărut așa de des în public în ultima perioadă de timp, așa cum o făcea înainte. La parada de 1 decembrie de anul trecut, Ion Iliescu a lipsit pentru prima oară din cauza unor probleme pe care le-a avut la un picior.

Deși s-a spus că acesta ar avea mari probleme de sănătate, se pare că starea acestuia este una cât se poate de bună, potrivit știrile kanald

De curând, acesta a organizat o petrecere pentru a sărbători cei 65 de ani de mariaj alături de soția sa, Nina Iliescu.

 “Ion Iliescu se simte bine, nici gând să nu poată să meargă! Din contră, nu a renunțat la mișcarea să obișnuită și în continuare face sport! O dovadă clară că este sănătos o reprezintă și faptul că, în urmă cu câteva zile, el a sărbătorit cei 65 de ani de căsătorie cu soția Nina! Evenimentul, unul simplu, în familie, a avut o mare încărcătură emoțională, iar fostul șef al statului a fost în mare formă”, au dezvăluit  surse din apropierea fostului lider de la Cotroceni pentru sursa mai sus-menționată.

Lovitură dură pentru Principesa Margareta. Decizia a fost luată astăzi

Guvernul a dat aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale. Decizia a fost luata în ședința de guvern de miercuri.

TVR a obţinut punctul de vedere al Executivului pe acest subiect. Este vorba, mai exact, despre scrisoarea transmisă de către premierul Mihai Tudose preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

“Potrivit art. 1, alin. (2) şi (4), din Constituţia României, Forma de guvernământ a statului român este republică, statul se organizează potrivit principiului separaţiei puterilor, în putere legislativă, executivă şi judecătorească în cadrul democraţiei constituţionale.

De asemenea, art. 2 din textul fundamental prevede că „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”.

În consecinţă, caracterul suveran al Casei Regale, intitulată a României, intră în contradicţie cu textele fundamentale, pentru care suveranitatea, în statul romăn, se exercită prin organe reprezentative.

Guvernul, punct de vedere OFICIAL privind statutul Casei Regale

Pentru a defini Casa Regală ca reprezentativă pentru poporul român este necesar a se preciza acest aspect printr-un text la nivel constituţional, legea fundamentală din care derivă existenţa oricărei instituţii din România.”, se arată în document.

“Având în vedere considerentele menţionate la pct II, Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative”, se arată în finalul scrisorii.

Premierul Mihai Tudose s-a opus însă de la început proiectului. Pe 29 decembrie 2017, declara că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.

Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017.

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

To Top
%d blogeri au apreciat: