Connect with us

Ultima Ora! Un cutremur cu magnititudinea de 6,4 s-a produs in urma cu putin timp

Uncategorized

Ultima Ora! Un cutremur cu magnititudinea de 6,4 s-a produs in urma cu putin timp

Ultima Ora! Un cutremur cu magnititudinea de 6,4 s-a produs in urma cu putin timp

UPDATE 12:30: Oficialii au declarat că două persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite. În tot acest timp, China Global Television Network scrie că ar fi vorba despre 114 răniți și că alți 29 sunt în continuare prinși sub dărămâturi după ce un hotel din Hualien s-a prăbușit.

Epicentrul seismului puternic a fost înregistrat în estul orașului Hualien, scrie presa locală, citată de BBC.

Potrivit RT, un hotel din Hualien s-a prăbușit din cauza cutremurului și mai multe clădiri au fost afectate.

Din primele informații, circa 30 de persoane sunt blocate sub dărâmături, după ce hotelul în care se aflau s-a prăbușit.

„Știm că înăuntru sunt persoane captive. Se puteau vedea luminile la ferestre înainte de producerea cutremurului. Oamenii aprindeau lantera telefonului, pe sub dărâmături, pentru a ne avertiza că sunt acolo”, a declarat martorul Zeena Starbuck pentru BBC.

Inclusiv armata a fost chemată să intervină pentru a-i salva pe cei prinși sub dărâmături.

Oficialii au confirmat prăbușirea imobilului și susțin că echipele de intervenție lucrează pentru a-i salva pe cei captivi sub bucățile de beton.

Insula Taiwan se afla în proximitatea unghiului de întâlnire a două plăci tectonice, motiv pentru care se înregistrează periodic seisme.

Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime, scrie Agerpres.

USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

 

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă. Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere.

“Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat ‘mecanismul în caz de dezastru’ şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă”, a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de joi

Continuă să citești
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Uncategorized

Populare

To Top
%d blogeri au apreciat: